verschil tussen retro en vintage         

Meer resultaten voor verschil tussen retro en vintage

Wat is vintage en wat is retro Huis en Tuin: Interieur.
Huis en Tuin. Wat is vintage en wat is retro. Wat is vintage en wat is retro. Vintage is in, retro is hip. Wat betekent vintage nu eigenlijk en wat is het verschil met retro? Handig om te weten wanneer je bijvoorbeeld bij een webshop een vintage of retro artikel koopt. Lees verder
Vintage NL: Wat is dat eigenlijk. Vintage?
Kleding met een jaren 50 tot 70 stijl is namelijk niet per definitie Vintage. Vaak wordt onder echte Vintage artikelen of kleding verstaan dat het minstens een aantal jaar oud moet zijn en daarmee van een bepaald jaartal, zoals tussen de jaren 20 en jaren 80. Het draagt dan een verhaal met zich mee omdat het uit die tijdsperiode afkomstig is. Voor de jaren 20 wordt er gesproken over Antiek, een artikel dat ongeveer 100 jaar of ouder is. Na de jaren 80 wordt het als retro of tweedehands bestempeld. Vintage heeft een sterke associatie met nieuwe gebruikte kleding, wat een reden kan zijn waarom sommige tweedehands kledingwinkels zichzelf Vintage noemen. Het begrip is namelijk al een op zichzelf staande trend. Daarnaast is er ook een verschil met tweedehands kleding. Lees meer
Stalen liefde roest niet NRC.
Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie. Stalen liefde roest niet. Even leek het erop dat alle wielrenners hun fietsen inruilden voor een exemplaar van het lichte carbon. Maar staal is terug. Voor de liefhebbers van retro en vintage fietsen. Meer info
Dit Dit Dit is is is het het het verschil verschil verschil tussen tussen tussen vintage vintage vintage en en en retro retro retro meubels meubels meubels Eigen Eigen Eigen Huis Huis Huis en en en Tuin. Tuin. Tuin.
Wanneer noem je een stoel nou vintage en wanneer is iets retro? Het is een vraag die je jezelf waarschijnlijk weleens hebt afgevraagd. Het antwoord is echter heel simpel: wij leggen het je uit. Het verschil tussen vintage en retro.
Retro brillen Alles over brillen.
Wat is het verschil tussen retro en vintage brillen? Retro brilmonturen zijn de moderne variant van de echte retro brillen, maar ademen de vintage look in al haar facetten. Natuurlijk met de laatste inzichten, technieken en diverse materialen. Deze retro stijlen zijn beïnvloed door vintage.
bol.com Casio Retro Vintage A500WGA-9D.
Casio Retro Vintage A500WGA-9D. 5.0 van de 5. Dit horloge van Casio is het perfecte horloge voor elke reiziger. Dit horloge wordt geleverd met de wereldtijd functie, wat betekent dat je nooit meer hoeft te raden hoeveel uren verschil is tussen je locatie en thuis.
Vintage of Retro Senna regelt het.
Vintage of Retro. Vintage of Retro zijn beide heel populair en worden vaak door elkaar gebruikt. Het verschil tussen Vintage en Retro is: bij Vintage gaat het over een gebruikt en origineel product dat afkomstig is uit de jaren 50.
Retro Vintage Mode Vintagechick.nl.
Retro kleding in de uitverkoop. Is retro kleding nog steeds hot or not? Of maakt het niks uit bij retro kleding en zijn liefhebsters en hebbers de fase voorbij dat het belangrijk is aan elke trend mee te doen? Geplaatst 10 mei 2016. Categorie Mode, Retro. Reacties 0 reacties. Rode jurk voor echte moeders. Vintage handtasjes, daar zijn moeders dol op.
Ik ben een brocantesnob! My inner Victorian.
Brocante zijn oude items vaak meubels met een doorleefd uiterlijk. Maar wat is dan het verschil met antiek, vintage, retro en gewoon tweedehands? Het grootste verschil zit hem in de leeftijd van de meubels: Her en der verschillen de meningen, maar over het algemeen kun je zeggen dat antiek meer dan 100 jaar oud is, vintage meer dan 30 jaar oud is en brocante óók ongeveer tussen de 30 en 100 jaar oud is.
Verschil retro vintage FiftiesStore.nl.
Fifties Store Magazine. Verschil retro vintage. Terug naar blogoverzicht. Verschil retro vintage. Termen zoals retro en vintage vormen de laatste tijd steeds vaker het onderwerp van gesprek als het over bepaalde woonstijlen gaat, maar de begrippen worden vaak onterecht door elkaar gehaald.
Terug in de tijd: retro woonstijl Sfeer en Living.
Retro en vintage, betekent dat niet precies hetzelfde? Hoewel de termen vaak door elkaar worden gebruikt, is er een belangrijk verschil tussen retro en vintage. Kies je voor retro meubels? Dit zijn nieuwe meubels met een oude uitstraling. Ga je voor vintage? Dan zien de meubels er niet alleen oud uit, maar dit zijn ze ook. Vintage meubels zijn tweedehands meubels die je bijvoorbeeld koopt bij de kringloopwinkel. Of je nu kiest voor retro of vintage, beide meubels passen perfect in een retro interieur. Typische meubels met een retro uitstraling zijn de lage fauteuils met leren bekleding, ronde salontafels van teakhout en de populaire Eames stoelen. Betekent dit dat je afscheid moet nemen van je complete inrichting? Nee hoor, juist de combinatie van nieuw en oud maakt het interieur speciaal en helemaal van nu. De juiste kleuren. Een kleurloos interieur? Niet als je kiest voor retro. In een retro interieur wordt veel kleur gebruikt, nog beter is een combinatie van kleuren. Warme kleuren als mosterdgeel, oranje, bruin en mosgroen zijn typerend voor een retro stijl.

Contacteer ons