verschil vintage en retro         

Meer resultaten voor verschil vintage en retro

btc
Antiek, Vintage, Retro, Tweedehands Brocante. De uitleg! vintage retro.
Dit doorleefde karakter geeft ook het verschil in gebruik aan van de termen tweedehands en brocante. Brocante is vaak tweedehands maar tweedehands is niet altijd brocante. Wat is brocante-look/nieuw brocante? Naast de oude, doorleefde brocante bestaat er ook een categorie brocante-look of nieuwe brocante. Dit dit zijn nieuwe producten met een doorleefd uiterlijk. Zo is de verf er bijvoorbeeld afgeschuurd in plaats van met de tijd eraf gebladderd. Waar er bij echte, oude brocante vaak beschadigingen en ouderdomskwaaltjes te vinden zijn, de deur van de kast sluit niet goed of de tafel wiebelt omdat de pootjes niet helemaal recht zijn, hebben meubels die vallen onder de brocante-look/ nieuwe brocante deze kwaaltjes niet. Zo heb je wel de lusten van brocante doorleefde stijl en karakter, maar niet de lasten lades die niet goed sluiten of wiebelende pootjes. In deze blog heb ik proberen uit te leggen wat de termen antiek, vintage, retro, tweedehands, brocante en brocante-look en vintage-look nou eigenlijk inhouden. Lees meer
Tips voor een retro chic interieur Interieur, Thuisdecoratie, Retro chic.
Verder lezen
Dit Dit Dit is is is het het het verschil verschil verschil tussen tussen tussen vintage vintage vintage en en en retro retro retro meubels meubels meubels Eigen Eigen Eigen Huis Huis Huis en en en Tuin. Tuin. Tuin.
Wanneer noem je een stoel nou vintage en wanneer is iets retro? Het is een vraag die je jezelf waarschijnlijk weleens hebt afgevraagd. Het antwoord is echter heel simpel: wij leggen het je uit. Het verschil tussen vintage en retro.
Vintage vs retro. Wat is het verschil? The Devil Wears Wibra.
Alle vintage spullen in mijn huis heb ik een voor een klein prijsje gekocht. De kunst is om op de juiste manier te zoeken en zoekwoorden als vintage en retro te vermijden. Er zijn nog steeds mensen HOERA, die niet weten dat ze een pareltje van de hand doen voor een paar knaken.
Retro vs vintage Vintagestore.nl. Retro vs vintage Vintagestore.nl.
De vintage shop aan de prinsengracht de tweedehandswinkel uit het dorp, de retro bike van de hipster. zijn deze termen eigenlijk niet allemaal hetzelfde? Het antwoord is nee, er is een wezenlijk verschil tussen vintage, retro, tweedehands en antiek. Het verschil is eigenlijk heel simple maar je moet het gewoon even weten. We zullen beginnen met de moeilijkste vergelijking. Denk maar zo daarna wordt alles makkelijker. Retro vs Vintage. Nu we vastgesteld hebben dat er een verschil is tussen retro en vintage willen we graag het echte verschil duidelijk maken. Even speuren op het internet levert de volgende definitie op. Vintage is alles van voor de jaren 60, hier horen meubels, bouwstijlen maar ook kleding bij. Retro stijl is de stroming vanaf de jaren 60 tot de jaren 90. Dit is een definitie die hedendaags voor een deel nog geldt. Wat ze hiermee bedoelen is namelijk dat retro een nieuwere en modern vorm is. Echter is het niet mogelijk om hier een tijd aan vast te knopen.
Iconische crossmotoren: De Suzuki RM125 van 1981. MX Vintage.
De RM125T zie je dus ook veel terug op vintage motorcrosswedstrijden. Dit lijkt wel Harry Everts maar het is wel degelijk Eric Geboers op de Suzuki RM125 van 1981. Wat er ook van zij: Suzuki had wat goed te maken en dat deden ze op spectaculaire wijze met hun nieuw model uit 1981. Vergeet alles wat je weet over voorgaande modellen want de RM125 van 1981 was op alle vlakken anders maar ook een stuk beter. Voor het eerst werd er waterkoeling toegepast en was er de revolutionaire Full Floater achterveer. De motor was lekker sterk in lage toeren, trok lekker hoog door in toeren en stuurde als een scheermes. Wat een verschil met de modellen van de twee jaren voordien.
Retro, misschien iets minder vintage. Archive Belgiumdigital forum.
View Full Version: Retro, misschien iets minder vintage. 6th November 2012, 2354.: Maar haar haar waait zo mooi. 8th November 2012, 1052.: Bovenste helft is super. Ik heb deze echt lang bekeken en vind het toch jammer dat die grasstengel het zicht op haar rechterbeen belemmert. Anderzijds is het wel zo dat haar blik alle aandacht naar zich toe zuigt. 8th November 2012, 2356.: Plato, bedankt voor je comment en voor het wat langer kijken naar de foto. en daar zit soms het verschil?
Brocante vs Antiek Vintagestore.nl. Brocante vs Antiek Vintagestore.nl.
Een aantal berichten geleden hebben is er uitgebreid ingegaan op de vergelijking van Retro vs Vintage. Weten jullie het verschil nog? Kort samengevat zijn vintage artikelen spullen die echt oud zijn en uit grootmoeders tijd komen. Retro zijn de wat nieuwere spullen, ook artikelen die nieuw geproduceerd worden kunnen retro zijn.
Wat is het verschil tussen retro en vintage.
Wat is het verschil tussen retro en vintage. In Nederland wordt het woord retro al jarenlang aan diverse onderwerpen gekoppeld, de laatste tijd duikt de term vintage ook steeds vaker op, alhoewel retro en vintage beide te maken hebben met vroeger, zit er wel een duidelijk verschil tussen beide woorden.
Wat is vintage kleding? Welkom in Leeuwarden.
Vintage staat synoniem aan unieke, moeilijk verkrijgbare mode dat voor de jaren 80 is gemaakt. Het grote verschil tussen tweedehands en vintage is de geschiedenis van het item. Komt het kledingstuk of accessoire uit 1920 tot 1980? Dan is het vintage. Alles wat daarna is gemaakt, noemen we gewoon retro of tweedehands.
Retro en vintage: de verschillen Jolina Retro Meubels.
Wat maakt een product vintage en is het dan tegelijkertijd ook retro? Het is begrijpelijk dat de begrippen retro en vintage door elkaar gehaald worden. Zowel vintage als retro meubelen hebben dezelfde oude uitstraling. Op het eerste gezicht zie je het verschil vaak niet.

Contacteer ons